петък, 12 август 2011 г.

Как да поддържаш интересните разговори помежду ви

В началото не можехте да се наприказвате, но после дойде моментът, когато в задушевните ви разговори се прокраднаха скуката и отегчението. Ето как да избършеш праха и да върнеш блясъка в диалога ви. 

Как да поддържаш интересните разговори помежду ви
“Знаеш ли защо цветята фотосинтезират само денем?“

Погледни часовника 

Дали не сте свикнали да разговаряте вечер, след работа? Когато и двамата сте ужасно уморени, изнервени и в главата ви все още се въртят всички проблеми от офиса? За да гарантираш разнообразно и свежо съдържание на диалога ви, започни да звъниш на любимото си същество изненадващо и по различно време на деня. Ще видиш как, без да се усетиш, ще включиш нови теми, различни от стандартното „как беше/ще бъде днес в работата“.

Въведи нова информация 
Ако устойчивият ти репертоар от хобита, обща култура, интересни случки и цитати може да направи впечатление на нов познат, той рано или късно се изчерпва пред любимата ти половинка. За да продължиш да я изненадваш приятно, следвай принципа „човек се учи, докато е жив“. Например: ако четеш нещо интересно, му сподели впечатленията си, задай му някой въпрос и ще видиш как неусетно разговорът ви ще потече в неочаквана и любопитна посока.

Накарай го да влезе в ролята на експерт 
Поискай съвет, потърси мнението му, помоли го за помощ. Няма по-ефикасно средство да накараш даден мъж да се почувства 1. ужасно поласкан и 2. ужасно привързан към теб (секса не го слагаме в категорията сигурни средства за обвързване, защото той невинаги води до емоционална близост).

Няма коментари:

Публикуване на коментар