събота, 6 август 2011 г.

Малки главоболия

Открий как да избегнеш неприятното състояние



Приемай магнезий. Често пъти причината за главоболието е липсата на достатъчно магнезий в организма. Ежедневно трябва да се приемат 500 – 750 мг, защото той действа добре на кръвоносните съдове. Големи дози (400 мг) витамин B2 също облекчават симптомите.
Спи по часовник.Поддържането на естествените телесни ритми е изключително важно за тялото, затова се постарай да си лягаш и да ставаш приблизително по едно и също време. Прекаленото спане пък води до летаргични състояния, които носят със себе си тъпа болка в главата.
Храни се редовно.Може да си мислиш, че пропускането на закуската, обяда или вечерята е добре за фигурата ти, но със сигурност не е добре за главата ти. То може да доведе до хипогликемия, при която да ти настръхне косата от болка. Това състояние се причинява и от приемането на голямо количество въглехидрати като например сладкиши. Няколко часа по-късно главата ти пламва заради внезапното спадане на кръвната захар.
Не подценявай физическите упражнения.Според проучванията физическите натоварвания, особено когато са на открито, помагат в 72% от случаите на редовно главоболие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар