вторник, 2 август 2011 г.

Топ съвети за перфектна коса


Топ съвети за перфектна коса

1. За повече обем изчакай, докато косата ти стане напълно суха, раздели я на малки кичури и напръскай в корените със спрей за коса със силна фиксация. После я изсуши отново като повдигаш косата в противоположна посока на тази, на която пада естествено.
2. Вземи максимума от това, което имаш, вместо да съсипваш косата си ежедневно и то само, за да я превърнеш в нещо, което не е. Здравата, блестяща и добре поддържана коса – независимо дали е къдрава, права, дълга или къса – е това, към което трябва да се стремиш.
3. Ако имаш гъста коса, не я мий всеки ден, защото ще я лишиш от естествените й масла. Вместо това я мий през ден и не пропускай да нанасяш балсам по краищата за допълнителна хидратация.
4. Никога не реши къдрава коса, докато я сушиш – така само допълнително ще я накъдриш и ще изгуби блясъка си.
5. Затопли стилизиращия продукт в ръцете си, преди да го разнесеш в косата си – така ще бъде много по-ефективен.
6. За стегната опашка навлажни една връзка с вода, омотай стегнато с нея опашката си и я завържи. Когато връзката изсъхне, ще се подуе и ще подсигури опашката ти.
7. Редувай шампоаните си – ако имаш боядисана и тънка коса, използвай шампоан за боядисана коса един ден и шампоан за тънка коса на следващия, за да вземеш максимума от двете формули.
8. Инвестирай в професионален сешоар – сешоарите в салоните са с мощност 3200 вата, а повечето модели са с около 1800 вата, така че ще успяваш да стилизираш косата си за половината време.
9. За да не ти хвърчи косата, използвай четка със смесени влакна (изкуствени и естествени), за да я изгладиш, след като си я напръскала със стилизант с лека фиксация и разресала. Така косата ти ще стане много лъскава и няма да лети на всички страни.
10. Ако ужасно се влюбиш в косата на някоя жена, попитай я кой е фризьорът й и след това го посети само за сешоар – недей да прибързваш с подстрижката. Ако ти хареса това, което направи с косата ти, можеш да си запазиш час и за подстригване.
11. Мий косата си правилно – никога не измивай шампоана или балсама си с гореща вода. Особено, ако е мазна.
12. Повечето хора си мислят, че трябва да слагат купища балсам, ако имат боядисана и изтощена коса и са плували в басейн. Най-важното нещо обаче, е първо да измият внимателно с шампоан всичкия хлор от косата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар